GIDA İŞLETMELERİ KAYIT VE ONAY İZNİ
r5

13 Haziran 2010 yılında yayınlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre; gıda, gıda ile temas eden madde ve malzeme ile yemlerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında faaliyet gösteren işyerleri faaliyete geçmeden önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izin almak ve işletme kayıtlarını Bakanlığa yaptırmak zorundadır.
İzin ve kayıt belgesi olmayan işletmelerin faaliyet göstermesi yasaktır.
İzin ve kayıt işlemeleri için mutlaka gerekli olan "HACCP Sistemi yani Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları İlkelerine Dayalı Sistem Dokümanları" firmamız uzmanları tarafından işletmenizde kurulmaktadır.

17 Aralık 2011 tarihli resmi gazetede yayınlanan 28145 sayılı “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikve “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik” gereğince; gıda, gıda ile temas eden madde ve malzeme ile yemlerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında faaliyet gösteren işyerleri faaliyete geçmeden önce Bakanlıktan izin almak ve işletme kayıtlarını ya da onaylarını Bakanlığa yaptırmak zorundadır.
Bu yönetmeliklerin yayın tarihinden önce çalışma izin belgesi, çalışma izni ve gıda sicili belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge alarak faaliyet gösteren onaya tabi gıda işletmeleri, 31/12/2012 tarihine kadar yeni yönetmeliğe göre onay belgesi almak zorundadır.

Gıda Üreten İşletmecilerdenKayıt Başvurusunda İstenilen Bilgi ve Belgeler

1- Dilekçe ve Beyanname(Ek-4)
2- Şeker üretimi veya şeker paketlemesi konusunda faaliyet gösterecek gıda işletmelerinin Şeker Kurumu’ndan alacağı uygunluk yazısı.

Gıda İşletmeleri İçinOnay Başvurusunda İstenilen Bilgi ve Belgeler

1- Başvuru dilekçesi ve beyanname genel kısmı(Ek-10), beyanname özel kısmı(Ek-11)
2- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının veya Deneme İzin Belgesinin sureti.
3- Kapasite raporu veya ekspertiz raporu, resmi kurumlarda kurum beyanı.
4- Gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi (Yapısı gereği sicil gazetesinde yayımlanamayacak kurum ve kuruluşlar hariç)
5- Gıda işletmesine şartlı onay verilmeden önce gıda üretiminde kullanılan suda yaptırılan başlangıç analizlerine ait raporlar. 
6- Meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış belge, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı sözleşme.
7- İşletmenin teknik resim kurallarına göre çizilmiş; su giderleri, personel hareketleri, ürün akış şeması, makine yerleşim planı gibi bilgileri içeren A3 boyutunda yerleşim krokisi.
8- İşletmede oluşan katı/sıvı/ gaz atıkların uzaklaştırma şekli ve sıklığı hakkında bilgi ve yetkili merci tarafından istenmesi durumunda belge.

Firmanıza Gıda Kayıt ve Onay İzin Numarası alınması ile ilgili hizmet talebinde bulunmak istiyorsanız; lütfen BURAYA tıklayınız.